وصفة اليوم بان كيك على الطريقة الاصلية
طعمها لزيز جدا كانك تفطري من اي مطعم فاخر
الوصفة ما تاخد وقت طويل سريعة و خفيفة و طعمها روعة
الوصفة من طباخة اجنبية و دا الفيديو
الكمية تقريبا ٨ قطع ضاعفي الكمية ازا لعدد اشخاص اكتر
المقادير ( بالاكواب و الملاعق المعيارية )
١ كوب دقيق - متعدد الاستخدام -
ملعقة و نص صغيرة بيكنج بودر
ربع ملعقة صغيرة ملح
ملعقتين كبيرة سكر
بيضة
ملعقتين كبيرة زبدة (زيت)
١ كوب حليب
{ يقدم مع العسل او سيرب البان كيك او سيرب القيقب او حتى المربي و الجبنة }
يرجع للذوق الشخصي
الطريقة : ننخل الدقيق و نقلب المقادير الجافة على بعض ، نضيف الحليب و بعد ما نخلط كويس نضيف البيضة و الزيت عشان ما يتكتل الخليط
تجيبي مقلى صغيرة و تحطي على المنديل زيت وتمسحي المقلى او لو عندك بخاخ الطبخ الي يمنع الالتصاق استخدميه , تصبي البان كيك على المقلى و انتبهي لا ينحرق ارفعي القطعة بالملعقة عشان تتاكدي و اقلبيها على الوجه التاني عشان تحمر من الجهتين
و بالعافية على قلوبكم
تعليقات
إرسال تعليق