الوصفة دي اخدتها من أختي شوشو : $
المقادير :
3 بصلات
3 حبات طماطم
نص كيلو لحم مفروم او ربع
قشطة كبيرة تاج ( او قشطتين صغيرة ) - يكفي لنص كيلو لحم
حليب كامل الدسم
دقيق
جبنة موزاريلا
الطريقة :
بالخطوة الاولى - نكشن تلات ارباع البصل لين يدبل نحط الطماطم معاه و معجون الطماطم , و معجون الطماطم وفلفل اسود وملح
الخطوة التانية - نكشن البصل مع اللحم المفروم و نبهرو بالفلفل الاسود و الملح و بعد ما يستوي اللحم
نحطو في زبدية و نحطو في التلاجة بعد ما يبرد نخلطو مع القشطة
الخطوة التالتة - فنجان زيت + فنجان دقيق و نخلطو لين يتجانسو و نضيف الحليب
لن يتقل مع ملح
لن يتقل مع ملح
الخطوة الرابعة نسلق مكرونة اللازانيا
الخطوة الخامسة نرتب الطبقات
على الترتيب التالي
خلطة البشامييل على الصينيه
فوقها مكرونه الازانيا
بعدين نحط نصو الكشنه الحمره
ونحط فوقها المكرونه
نحط اللحم
ونحط فوقها المكرونه
بعدين نحط عليها خلطه الباشميل
وفوقها الباقي من الخلطه الحمره
اخر طبقة الجبنة الموزاريلا و ممكن تحطيها معاها جبنة مربعات
نخليها في الفرن و النار من تحت بس عشان الجبنة ما تنحرق و تسير قاسية
- لين الطبقات تتماسك و الجبنة تسيح
بالعافية على قلوبكم
تعليقات
إرسال تعليق