أكلة لزيزا جدآ و طعمها مميز اكلة فاخرة و طريقتها سهلة
اخدت الوصفة من
من موضوع ام يوسف من منتدى بيت حواء
http://forum.hawahome.com/t326494.html
و من فيديو صاحبة الوصفة الاصلية
http://www.youtube.com/watch?v=Pm-HzC5Copw
المقادير اليوم ح تكون على حسب الكمية
المقادير
صدور دجاج
دقيق ابيض
عيش (بقسماط) مطحون متبل
بيض
ملح - فلفل اسود
مقادير صوص الليمون
ربع كاسة عصير ليمون (انتي تعصري الليمون بنفسك من غير اضافات)
ربع مكعب ماجي
4 ملاعق زبدة
اخدت الوصفة من
من موضوع ام يوسف من منتدى بيت حواء
http://forum.hawahome.com/t326494.html
و من فيديو صاحبة الوصفة الاصلية
http://www.youtube.com/watch?v=Pm-HzC5Copw
المقادير اليوم ح تكون على حسب الكمية
المقادير
صدور دجاج
دقيق ابيض
عيش (بقسماط) مطحون متبل
بيض
ملح - فلفل اسود
مقادير صوص الليمون
ربع كاسة عصير ليمون (انتي تعصري الليمون بنفسك من غير اضافات)
ربع مكعب ماجي
4 ملاعق زبدة
لازم العيش المطحون يكون متبل ، لازم تبدي بمقلى كويسة عشان ما تقروشك في طبخ صلصة الليمون
لازم سُمك الدجاج يكون نحيف يعني لازم ترقي صدور الدجاج بدقاق اللحم
لازم سُمك الدجاج يكون نحيف يعني لازم ترقي صدور الدجاج بدقاق اللحم
الطريقة
فيليه الدجاج بيكاتا
فيليه الدجاج بيكاتا
نتبل الدججاج بالدقيق (مخلوط مع فلفل و ملح ) و بعدين نقلب الدجاج مع البيض و اخيرا مع العيش المطحون المتبل
و نقليه بزيت زيتون و بعد ما نخلص نحطو في الفرن مدة 10 دقايق
بعدين نمسح المقلى بالمنديل عشان ح نعمل فيها صوص الليمون
صوص الليمون
في نفس المقلى الي قلينا بيها
نذوب ملاعقتين زبدة نضيف عصير الليمون ونضيف القشر حق الليمون اللي عصرناه ليمونتين كبار ونتركها 10 دقايق
نذوب ملاعقتين زبدة نضيف عصير الليمون ونضيف القشر حق الليمون اللي عصرناه ليمونتين كبار ونتركها 10 دقايق
حتى تتكثف قوام الصلصه وتتخن شويه نشيل قشر الليمون ونضبف ملعقتين الزبدة الباقية وربع مكعب الماجي ورشه ملح صغير ورشه فلفل اسود ونتركها 3 دقايق تغلي ونطفي النار
و بالعافية على قلوبكم ^_^
تعليقات
إرسال تعليق